Sleeping (not so very) beauty

 

Är sjukt trött och känner att en dunderförkylning håller på att smyga sig på mig. Har dessutom fått tre svinkoppor (troligtvis- diagnos av mig själv) som är sådär snyggt att ha i fejset. Men det verkar som jag och alsolspriten vunnit kampen för dom ser bättre ut idag.

 

Ska gå och lägga mig nu på en gång, troligtvis nytt tidighetsrekord i år. Har sovmorgon imorrn hör och häpna, så jag räknar med att vakna fullt frisk, utvilad och inte med en enda prick i ansiktet om 10 tim ungefär.

 

Sov gott!!
princesa

När luftballongerna lyfter är det sommar på riktigt!

 

Här kommer den lovade fotouppdateringen från i onsdags. Det har ju varit lite midsommar emellan och så =)

 

jag&alice
Jag & Alice
jag
petra
Fina Petra vad det var längesen!
Alice&Johan
Alice & Johan
Alice&Johan
Alice&Johan
nicklas
Nicklas älskar min kamera =)
alice
alice
gänget
alice
jag
jag och nicklas
Nicklas & Jag
ballong
När luftballongerna lyfter är det sommar på riktigt!

Ringen reunion!

Idag träffade jag massa underbara människor från gamla butiken i Ringen och lite nya underbara människor. Satt på medis och drack öl och njöt av att det var varmt och ljust ute kl 11 på kvällen. Årets ljusaste dag idag!!!
Imorgon drar jag till Gävle, för vidare transport till Falun och midsommarfirande. Ska bli superkul. Bilder från ikväll kommer, tog massor, men just nu måste jag bara packa och sova.
medis
Petra, Nicklas och jag
Tack för ikväll fina vänner! Natti, natti!

Regn= garderobsrensning

 

Regn en hel helg innebär att jag blir väldigt rastlös, vilket brukar leda till att jag organiserar vad som kan organiseras. Att säga att jag älskar att sortera saker är en underdrift.
Byrån, garderoben, pappershögarna och alla pärmar fick en genomgång =)

 

Före:
garderoben
Efter:
garderoben
garderob
strumplådan
Strumpbyxlådan. Okej, tyck inte att jag är helt galen nu men ja, jag märkte mina strumpbyxor. Jag var så less på att leta 20 min varje morgon efter svarta vanliga tights och bara hitta leggings. :)
johans byrå
Johans byrå fick också en omgång. Nu kan han aldrig mer skylla på att han inte har plats för alla småsaker som ligger överallt annars. Haha!
slips
garderob
Även Johans garderob blev prydlig.
sidenband
fat
Bilder på hela sovrummet får ni när jag fått lite mer fixat, som sänglampor och hylla ovanför sängen.

Slut, finito, the end

 

Så var det över. I fredags läste jag sista raden i sista Twilightboken. Aldrig har jag blivit så uppslukad av en bok som jag blivit med dessa. Och jag vet att jag inte är ensam.

 

Twilight

 

Sommaren 2009 läste jag första boken och fastade direkt. Såg första filmen några (många) gånger och läste ut 2 och 3 boken innan jag hunnit blinka. Jag var helt obsessed av hela grejen. Musiken, böckerna, filmerna och skådespelarna. Och det gjorde inte saken bättre av att alla på jobbet pratade om Twilight jämt. När jag läst hälften av sista boken åkte jag på semester några veckor och kunde inte ta med den. Eller ville kanske inte helt enkelt inte läsa ut den. För då skulle det ju vara slut. Problemet var bara att min lilla Twilight-hysteri hade puttat in mig i en liten depression. Observera! Jag var inte deprimerad pga Twilight. Men det blev liksom en utlösande faktor att jag inte fick vara i den världen. Min värld var plötsligt inte spännande alls. Och inte bara den världen. Jag får alltid lite ont i hjärtat av att se Harry Potter, Sagan om Ringen m.fl. Jag är nog en liten lajvare i själen :)

 

Hur som, till slut accepterade jag faktum. Det fanns nackdelar med att vara vampyr och Edward kanske inte var så himla perfekt ändå. Jag hade ju min dessutom min egen fantastiska pojkvän som stod ut med mig mer än han borde gjort :) Men, trots att allt var som vanligt igen var jag livrädd för att läsa klart sista Twilightboken. Tänk om jag skulle hamna där igen?!

 

Sommaren efter hade hysterin lagt sig något men jag köade ändå en natt utanför SF Sergel för biljetter till Twilight Fan Event på hovet, sommaren 2010. Ensam. Med några hundra 13-åringar :) Efter 12 timmars väntan och ett irriterande kösystem fick jag biljetter! Eventet var galet. Jag tror jag aldrig tidigare förstått hur mycket ett Hovet fullt av tonårstjejer kan låta. Enormt mycket. Det var öronproppar i och sen väntan på "stjärnorna" Kristen och Taylor, som skulle svara på lite frågor. Dom kom in, skrev autografer. Svarade på frågorna. Kristen såg oerhört obekväm ut och Taylor såg oerhört bekväm ut. Sen skrev dom lite mer autografer och gick ut. Men det var ändå kul att se :)
Klipp från Eventet.
eventet
taylor

 

Eftersom första delen av Breaking Dawn (sista boken) kommer upp på bio i nov började det bli läge att läsa klart serien. Jag ville absolut inte bli spoilad av nån trailer eller kompis som råkar försäga sig. Och, det var ju inte så farligt. Ingen depression så långt ögat kan nå. Jag tänker inte säga hur allt slutar, men jag tror att det var en lättnad bara att ha läst klart. Nu ska jag se fram emot 2 förhoppningsvis grymma filmer innan jag kan säga tack och hej till Twilight för gott. Fast nej. Det kan jag nog aldrig. Men nu har jag iaf ett lite mer förnuftigt förhållande till denna fantastiska saga.

 

Stort tack Stephenie Meyer, för att du gav oss Twilight. Och tack för att du gav mig Muse och många andra grymma band!
book cover

Hedesunda

 

Hittade några fina bilder från Hedesunda och Dalälven där min mormor och morfar bor. Dom är från i april men vad sjutton, det är ju ändå söndag så jag bjuder på dom också!

 

brygga
träd
spegling
spegling
spegling
Speglingar. Vad är upp och vad är ner?
skog
skog
vatten
älven
älven
bryggan
Här kommer ni definitivt hitta mig i sommar!

Israel dag 9

 

Idag tog vi en riktig slappardag nere på stranden. Det var dessutom väldigt skönt i vattnet!

 

frulle
Frulle med hela gänget på Kerens altan.
Pelleg
Pelleg
keren
Keren
stranden
anders och johan
hängmattan
natur
På kvällen gjorde vi en Jeeptur med Kerens man Avner som guide. Helt fantastiskt!
jeepen
anders
Kameran redo!
utsikt
jeepen
utsikt
Avner
Avner är grymt kunnig om det mesta och vi fick lära oss en hel del om Golanhöjdernas natur och historia. Vart alla gränser går och han visade oss gamla Syriska bunkrar m.m. På en ställe kunde man se Jordanien, Libanon och Syrien samtidigt.
solnedgång
mamma
johan
Anders
Anders
golan
minor
Spår som aldrig försvinner.
aja och anders
Johans föräldrar
pitabröd
Tillbaka hos keren bakade vi pitabröd över elden till middagen. Några slank ner innan också. Alldeles varma färska pitabröd med hummus, trina eller Nutella är nog bland det godaste som finns!
maria
Maria var pitabrödsmästaren!
eld
alla
Sista kvällen hos Keren. So sad =(

Mitt skyltfönster i Aftonbladet!

 

I förrgår skulle min kompis Alice hälsa på mig på jobbet. Eftersom jag precis gjort klart ett gulligt barnfönster sa jag att hon måste kolla in det. Så när hon står där och tittar tillsammans med en kompis kommer Aftonbladet fram och vill fota dom ang REA-shopping. Och då kom mitt fönster med! Haha, långsökt men kul!

 

alice oh lina
Fina Lina och Alice, klart dom kom med i tidningen! Det bästa är att Alice ALDRIG handlar på REA =)
mitt fönster
Och i bakgrunden- mitt fönster! Mycket finare i verkligheten dock =)

Me and my mum doing Stockholm!

 

Igår ringde mamma och sa att hon skulle ta en sväng ner till Stockholm idag, ifall jag hade tid att ses.
Klart! Jag har alltid tid för min mamma!
Vi möttes upp på Moderna museet vid halv 11 för att se utställningen om Siri Derkert. Hon har bland annat skapat konstverket i Östermalmstorgs T-bana. Det var mycket intressant! Sen strosade vi runt lite på de andra utställningarna innan vi sakta gick in mot stan.

 

konst
En installation av en annan konstnär. Vi tror iaf att det var det. Annars håller dom på att riva Museet eller nåt. Mycket konstigt iaf!!
thai
I Kungsan var det Thai-festival.
thai
Sen gick vi till Marimekko där jag fick den här söta neccesären av mamma. Den ska jag ha mitt "vardagssmink" i så blir jag glad varje gång jag ser den i väskan:
marimekko
mamma
Sen åt vi lite.
mamma
salald
Sen strosade vi runt och kikade i lite butiker till mammas buss gick hem. Jag köpte mer blommor till balkongen. Här kommer bilden jag lovade kära mor. Jag fick upp om idag!:
blommor
Sen tyckte jag att jag var värd lite vila så jag åkte hem. Städade upp lite i hallen. Grymtade lite över att Johan inte gått ut med soppåsen i hallen, och tog sen med mig en bok ner till Gärdet. Hade legat där knappt en halvtimme när Johan ringer och undrar om jag sett en påse kläder i hallen. Då har han och några kompisar vart och spelat fotboll och lämnat rena kläder hos oss. Som jag slängt ner i sopnedkastet!! Haha, tur att det bara var att gå ner och hämta dom. Stackars kille.
Nu har jag precis (nåja, en timme sen iaf) kommit in från en grymt skön löprunda och ska nog dra igång en film. Tack och hej, hoppas ni har en najs lördag!

How to do a sofabed

 

Nära vi köpte soffa letade vi efter en fin bäddsoffa men vi hittade ingen som passade. Så då gjorde jag min egen. Se och lär gott folk!

 

soffa
1. Du tar ett stycke soffa. I det här fallet en Karlstad från IKEA. Den fungerar perfekt.
säng
2. Du tar 2 stycken resesängar. Dessa är också från IKEA.
överdrag
3. Sy passande överdrag till båda. Jag lämnade en sida öppen och fäste band där istället. Den kommer ändå vara in mot väggen. Jag hittade inget passande grått ulltyg (som soffan) men det blev bra ändå.
dra på
4. Dra på överdraget.
knyt
5. Jag valde att fästa med knytband. Enkelt. Men man kan ju vara avancerad och sy fast en dragkedja också. Eller knappar.
soffa
6. Skjut in sängarna under soffan.
soffan
7. Tadaa!! Så har du gjort dig en egen bäddsoffa! En bäddsoffa som dessutom rymmer 3 personer som sover bekvämt.

Israel dag 8

 

Den här resan tar aldrig slut....
Johans familj har iaf kommit och joinat oss nu och vi spenderar dagen med att småturista lite runt Genesarets sjö.

 

kyrka
Kloster på platsen där Jesus ska ha hållit sin bergspredikan. Fint och söta nunnor. Men jag var som vanligt för slampigt klädd och fick linda en sjal runt benen =)
fin utsikt
johan
Johan
birds
kapernaum
kapernaum
katt
mamma
mamm och aja
Mamma och Aja
blomma
Jättelustigt träd som ser ut som flaskborstar!

Makeover hallen

 

För några veckor sedan fixade vi lite hemma i hallen. Vi har saknat klädhängare, skohylla och spegel sedan vi flyttade in för snart ett år sedan. Sen har vi aldrig kunnat betämma oss för hur det ska se ut så det har aldrig blivit av. Hallen svämmade nu över av skor och vår lilla klädkammare gjorde detsamma.
Det vi behövde var mer skoförvaring. Mycket mer. Jag har dessutom alltid önskat mig en pall i hallen. Så vi tog en tur till IKEA, räddaren i nöden, och resultatet blev riktigt bra tycker jag!

 

FÖRE Hallen:

 

hall
hall
Dörren till vänster går in i klädkammaren. Köket rakt fram.

 

 

EFTER Hallen:

 

hall
Nu ser man vårt fina golv!
hall
Bänken, som rymmer minst 10 par skor, fick plats på millimetern. Älskar den stora spegeln!
jackor
galgar
lampan
Lampan har jag gjort själv. Köpte en billig lampskärm på myrorna. Sprättade bort tyget och målade om den. Sen en ny kontakt och en stor glödlampa på det!
nyckel

 

 

FÖRE klädkammaren:

 

garderob
Glömde att ta kort när det var fullpackat med grejer. Men ni kan nog föreställa er.
garderob
Det är som sagt en ganska liten klädkammare =)

 

 

EFTER klädkammaren:

 

garderob
Är väldigt nöjd med sjalförvaringen.
skor
Men allra nöjdast är jag med skoförvarningen som jag snickrat ihop helt själv av IKEA-hyllplan! Okej, Johan hjälpte till att såga lite. Men bara lite. Hyllplanen ska målas vita.
skor
sjalar
sjalar
Jag älskar sjalar =)
väskor
Några av mina väskor.
skor
Alla träningsskor fick bo i skoskåpet vi hade sedan tidigare. Perfekt för nu slipper dom smutsa ner alla andra skor.
filtar
Uppladdat för picnic-säsong! Den till vänster är en "utomhusmatta" från Iran och den till höger är från senaste Water-aid kollektionen på H&M. Min nya favorit!

 

Allt som allt blev vi båda väldigt nöjda! Vi har maxat med förvaring, jag fick en sittplats och det blev väldigt fint. Nu är det bara lite roligt småfix kvar som att måla hyllorna, sätta upp några tavlor och fixa förvaringsboxar till vantar och mössor. Men det är som tur är långt kvar till det behövs!

Heja Sverige!

 

Sveriges nationaldag firades i härlig anda i Dalarna. T om i ett rött hus litet hus med vita knutar invid dalälven. Vi åt jordgubbar och låg och solade och läste i gräset. Total harmoni! Sen satte vi oss i bilen, körde ner till Stockholm och till Ola och Rhoda som bjöd på skumpa på balkongen, ch iliräkor och nattligt häng. En helt perfekt nationaldag helt enkelt!

 

på balkongn
Skumpa i solen på långballen. Rhoda, Ola och Johan.
johan
bääär
Bär som åts med lakristssås. Otippat god kombination!
ola och johan
skumpa

Målarhelg i Gävle

 

För nån vecka sen var jag och Johan upp till Gävle för att hjälpa hans föräldrar att måla huset. Det var mysigt att träffa hela familjen! På fredagen gick jag, pappa och brorsan ut och åt middag då min bror fyllde år!

 

jag och bror
Min bror Martin och jag!
stortorget i gävle
På Brända bocken i Gävle
pappa pappa
Fina Pappa!
bror
Och fina bror!
johan
På lördagen satte vi på oss blåställen och satte igång. Johan går loss på garaget.
johan
sara
Sara och Björn snyggar till skorstenen
maria och hanna
Maria med Hanna
julia och hanna
Hanna och Julia
julias
jag
Jag målade också.
Elmer
Sara och Björns lilla Elmer är så söt, så söt!
bubbel
Vi firade dagens slit med bubbel och spel på kvällen!

Slussen i solen

 

I torsdags hämtade jag mina nya glasögon. Dom är så fina!! Kommer säkert massa kort på dom framöver för jag vill ha dom jämt. Dumt bara att man vill ha solglasögon också.
Sen träffade jag iaf Marie och vi satte oss vid slussen-kajen och käka sallad, hallon och pratade strunt. Life´s good!

 

marie
Underbara Marie!
marie
stadshuset
Sen promenerade vi hem genom stan.

Eric Clapton!

 

I tisdags var jag och Johan på Globen och såg Eric Clapton tillsammans med resten av Sveriges 50-plussare. En julklapp från moi.
Musiken var väldigt bra, förbandet var grymt bra, men tyvärr var han själv lite trött. Kändes lite som ett race mot mål. Men trots det en kul kväll!

 

kamera
scen
spots
eric
Fått dubbehaka på äldre dar =)scen

I ett hus vid skogens slut...

 

Över kristihimmelfärd tog jag och Johan hans föräldrars bil och åkte till deras stuga i Dalarna. Dom fick i utbyte av bilen låna våran lägenhet över helgen. Målet var att slappa, läsa, sola, titta film, äta mycket god mat och dricka öl och goda drinkar. Vi lyckades leva upp till det väldigt bra med tanke på att vi hade sol varje dag, slappa är oundvikligt i stugan, vi aldrig gick hungriga en minut och det sista löste sig också =) Vi hann dessutom besöka loppisen Tulavippan, shoppa i Insjön (IIttalaoutlet!), åka på dagsutflykt till Leksand, hälsa på släkt, ut och springa 2 ggr och kompensera detta med att äta kopiösa mängder jordgubbar, glass och godis!

 

pappa
På onsdagen sov vi hos min pappa som bor utanför Gävle. I mitten på bilden ska det bli en ny brygga =)
johan
johan
jag kör
På väg till Dalarna
sovrum
frulle
grillning
Grillat
mat
himmel
röda stugor
häst
staket
Hest!
Snell hest.
spegel
johan
Min fina, fina Johan
leksand
Utflykt till Leksand. I den här lokalen hade min farfars far en butik som ung.
ängar
På kvällen tog vi en promenad längs Dalälven bort över ängarna. Jag har nog aldrig sett något så grönt! Korten ger INGEN rättvisa!
ängar
gräs
liljekonvalj
Liljekonvalj är nog min favoritblomma. Tillsammans med vit syrén.
slappt
Och den här bilden får nog sammanfatta hela helgen =)

Sommarfirande!

 

Hej igen!
Sorry för lång frånvaro här igen. Men jag hoppas  verkligen ni varit ute i det fina vädret som jag, och inte suttit här och väntat på uppdateringar.
I lördags firade vi in sommaren och Sofias nya lägenhet med tårta och vin! Det var kul.

 

Tårta
anna
Kvällen avslutades på Debaser slussens uteservering. Tyvärr hade jag så trevligt att jag glömde ta kort =) Sweet!

 

I fredags var jag också hos Sofia. Fanny med. Jag hade precis fått nya glasögon så dom var med såklart!

 

Sofia
Vackra Sofia
sofia, jag, fanny
Sofia, Jag (med mina nya brillor!) och Fanny.
sofia, jag, fanny
Sofia
love
Kärlek!
sofia
gatumusikanter
På Tunnelbanan träffade vi på detta sköna gäng musiker som spred lite glädje i sommarnatten.
musiker
flöjttjej
musik
på balkongen
När jag kom hem satt Johan och Ola ute på vår balkong och drack drinkar och softade. Jag slängde fram lite ost och kex och med tanke på att det var ljust som på dagen (nästan..) var det svårt att gå och lägga sig.
soluppgång
Soluppgång över Lidingö.
bok
Topp 3: Twilight, Balkongmys och ost!
vår balkong
Sommarfixad balkong!

RSS 2.0